C/. Sant Vicenç 21-23, Reus - 977 34 45 84 - Horari : . Oberts de Dilluns a Diumenge de 13.00 a 17.00 h i de Dimecres a Dissabte de 20.00 a 00.30 h
història Vermut Rofes

VERMUT ROFES, PIONERS

Coneix l’apassionant història de Vermut Rofes, un dels vermuts més importants del món.

Vermut Rofes va néixer l’any 1890, quan Reus va esdevenir un dels centres més importants en la fabricació i comerç del vermut. Marcel·lí Rofes Sancho va ser l’impulsor d’una de les marques més conegudes del món del vermut, tot començant des de zero en un petit local de Reus. L’any 1908, però, ja es va establir al mateix local on avui dia s’ubica el Restaurant Vermuts Rofes, un espai que, tot i el pas del temps, conserva tots els seus elements històrics, i continua transmetent encant i tradició.

I això que Marcel·lí Rofes no ho va tenir fàcil per a tirar endavant el celler, ja que va ser enviat com a soldat a la Guerra de Cuba. Per sort en va sortir sa i estalvi, i amb alguns estalvis de més. La Guerra Civil, en canvi, sí que va colpejar fortament els magatzems de l’empresari reusenc. El bàndol nacional, creient que els bodeguers en lloc de vermut hi construïen avions, va bombardejar el local sense compassió. De fet, alguns dels testimonis de l’època explicaven, incrèduls, com el vi corria profusament fins a la Plaça Catalunya.

Tot i les dificultats, Vermut Rofes va guanyar popularitat i renom durant el segle XX, no només a Catalunya, sinó a tota Espanya i fins i tot a l’estranger. Un esforç que ha arribat fins als nostres dies, i que mirem de transmetre a través del nostre restaurant.

I és que l’antiga fàbrica s’ha convertit en un local ple d’història, encant i bona cuina que també ofereix excel·lents vins i, per descomptat, el millor vermut.