història Vermut Rofes

VERMUT ROFES HISTÒRIA

Conèix l’apassionant història de Vermut Rofes, un dels vermuts més importants del món.

Pioners en l’elaboració del vermut a Reus des de 1890.

 

Vermuts Rofes neix l’any 1890, quan Reus va esdevenir un dels centres més importants en la fabricació i el comerç del vermut. Marcel·lí Rofes Sancho va ser l’impulsor d’una de les marques més conegudes del món del vermut, tot començant des de zero en un petit local de Reus. L’any 1908 ja ens establíem al mateix local on avui en dia s’hi ubica el Restaurat Vermuts Rofes, un espai que tot i el pas del temps conserva tots els seus elements històrics, transmetent el mateix encant i tradició.

Marcel·lí Rofes no ho va tenir fàcil per tirar endavant el celler, ja que va ser enviat com a soldat a la Guerra de Cuba. Per sort en va sortir sa i estalvi, i amb alguns estalvis de més. La Guerra Civil, però, va colpejar més fortament els magatzems de l’empresari reusenc: creient que els bodeguers hi construïen avions, els locals van ser bombardejats sense compassió. De fet, alguns dels testimonis de l’època explicaven incrèduls com el vi corria profusament fins a la Plaça Catalunya.

Tot i les dificultats, Vermuts Rofes va guanyar popularitat i renom durant el segle XX i no només a Catalunya, sinó a tota a Espanya i inclús en molts països de l’estranger. Un esforç que ha arribat als nostres dies que transmetem també en el nostre restaurant.

I és que l’antiga fàbrica s’ha convertit en un local ple d’història, encant i bona cuina que també ofereix el millor en vins i, per suposat, del vermut.